TALLER LA PARAULA. MAR ARZA


















La llengua que parlem, escrivim i llegim és quelcom més que una eina de comunicació plana i codificable o una prebenda en els conflictes geopolítics territorials del món d'avui? És possible recuperar la nostra confiança en el laboriós, delicat i preciós treball que fan les paraules en nosaltres i en la creació de matèria viva? Per què no recordar entre totes el plaer de parlar, llegir i percebre el sentit d'una llengua arrelada a la vivència? Som moltes que sabem que descobrir i reactivar la llengua materna requereix un treball innovador a les nostres aules i relacions docents.

Mar Arza ens proposa un taller per a descobrir les ales i les arrels que ens ofereixen les paraules com a mediadores entre nosaltres i el món: experimentar la lletra, els silencis, els signes tipogràfics i la pàgina com a materials mal·leables i treballar la relació personal amb el llibre, la lectura i la dimensió poètica de la realitat que ens envolta. L'artista ens acompanyarà a fer un passeig per la història del llibre i de l'escriptura i a llançar-nos a crear poemes visuals, poemes objecte, poemes performàtics... exploren tant els llegats de les pràctiques experimentals en literatura i arts visuals com la poesia de la quotidianitat.


dates: divendres 15 i dissabte 16 d'octubre de 2010.
horari: divendres de 18,30 a 20,30h. i dissabte de 10 a 19h.
preu: 25 euros (dinar inclòs)
lloc: Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison
C/ Sant Pere Més Baix, 7
08003 Barcelona
932684218

ENTREMESTRES Tallers d’artistes visuals i professores

Compartim la certesa que l'art és una font privilegiada a l'hora d'ensenyar i d'aprendre. Us proposem una tallers com a lloc d'encontre entre artistes i professores d'educació secundària i batxillerats, conscients del fet que, avui en dia, treballar des de la creativitat és la base per a una educació que manté viu el sentit matern de l'ensenyament. Hem convidat a artistes que signifiquem lliurement el ser dona i els agrada posar en comí les recerques que fonamenten els seus treballs, Oferim orientació sobre les seves obres i poètiques, i la mediació per repensar conjuntament allò que cada una fa i inventa en els processos d'aprenentatge amb l'alumnat. Els tallers estan orientats a propiciar una experiència que contribueixi a reforçar intuïcions, conceptes i horitzons que puguem portar a les aules i a les vides de cada una, tot sentitn que som moltes les que treballem en la relació com a política.

Assumpta Bassas Vila i Maria José González Madrid, investigadores de Duoda i professores de la Universitat de Barcelona.