TALLER Aliment Discursiu Teòric. Antònia del Río






Antigament, la citació era considerada una forma d’argument d’autoritat. Citar als clàssics o a autors reconeguts atorgava seguretat i ratificava el poder del coneixement canònic. Però hi ha una altra manera de fer servir la citació que capgira aquella lògica de transmissió i, de seguida, ens fa sentir la fecunditat del coneixement veritable. En llegir un llibre, sovint trobem frases que ens colpegen, ens emocionen, ressonen en el nostre interior... De vegades, sentim la necessitat d’escriure-les en les nostres llibretes, diaris i/o blogs personals perquè ens agrada que ens acompanyin i sabem que demanen temps per a fer-nos profit. 

Però, quin és la misteriosa via que ens porta a triar aquestes frases? Com els fragments d’experiències i percepcions d’altres esdevenen sàvia en les nostres vides? Al taller partirem d’aquestes troballes, cites que brillen als nostres ulls. Compartir-les és també fer-nos un regal, ja que cada frase pot activar un passatge insospitat de relació amb l’altre. Per acabar ens farem col·leccionistes de cites i donarem nom i imatge als nous universos literaris, de pensament i creatius que haurem creat, com si fos una nova biblioteca o un rebost.



Antònia Del Río (Capdepera, Mallorca, 1983) viu i treballa a Barcelona. Va estudiar Belles Arts a la Universitat de Barcelona, on també va realitzar un màster en Produccions artístiques i recerca. El seu treball ha estat exposat en diversos espais i seleccionat en convocatòries com Can Felipa Arts Visuals, Centre d’Art Tecla Sala, Capella de Sant Roc de Valls, Biennal de Valls o, entre d’altres, el Museu d’art modern i contemporani Es Baluard. El 2010 va ser l’artista seleccionada al projecte Triangle del Consell de Mallorca i va rebre la beca de producció de la Fundació Suñol per realitzar el projecte Xiu-xius en blanc. La biblioteca absent, Nivell Zero Fundació Suñol (2011). Compagina la seva tasca creativa treballant a Experimentem amb l’ART com a responsable de la programació i la residència d’artistes.




Taller Aliment Discursiu Teòric

data: dimarts 15 de juliol, 2014
horari: 11-18 h (començarem amb la visita comentada per l’artista de la seva exposició Esporgats#3)
lloc: Arts Santa Mònica. c/ Ramblas 7. Barcelona (metro L3 Drassanes)
inscripcions: entremestres@gmail.com (fins al 12 de juliol. Grup màxim 25 persones)
preu:  gratuït (caldrà ingressar 15 euros en compte per pagar el dinar conjunt)
cal portar: Cada participant ha de portar una cita (o més) d’un llibre escrit per una dona. Ha de ser una cita que és o ha estat important per vosaltres, per les raons que siguin i que teniu ganes de transmetre i compartir. La longitud de la cita ha de permetre encabir-la en un dinA5. Ha d’incloure la referència al text d’on l’heu extreta: Nom i cognom de l’autora, títol del llibre, edició i pàgina. MOLT IMPORTANT : Ens heu de fer arribar aquesta cita per correu electrònic com a molt tard el dia 14 de juliol, per tal que poguem fer les còpies necessaries per treballar al taller.

Organitzen: Assumpta Bassas Vila i Maria José González Madrid, investigadores de DUODA, Centre de recerca de dones i professores de la Universitat de Barcelona en col·laboració amb Arts Santa Mònica.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada