TALLER recol·lecció. Isabel Banal





Isabel Banal
amb fons blanc (blocs de figures carregades)
projecte obert iniciat el 2003



Sovint carreguem coses, de vegades persones, les traginem d’un lloc a l’altre. Aquest traginar inclou altres accions com: mirar a terra, collir, recollir, transportar, sentir el pes... Isabel Banal ens convida a observar aquests petits gestos comuns i les desapercebudes càrregues, pròpies i alienes. Tractarem de recol·lectar-les, tot espigolant en les nostres vides i ens les dels/les altres, seguint la pauta del seu exercici disciplinat de retallar les “figures carregades” dels diaris i revistes i d’enganxar-les amb fons blanc sobre blocs.

Què ens diuen les càrregues literals i les càrregues imperceptibles (pensaments, experiències, ocupacions i preocupacions que són part del nostre bagatge...) de nosaltres i dels/les altres? Quina crònica dels nostres dies podem fer seguint aquest fil de sentit que trama mitja humanitat? Un treball a la llum de les mans i de les paraules, convocades pel haiku de la poeta japonesa del segle XIX, Takeshita Shizuno-jo, que dóna títol a l’exposició “Via Lactea” d’Isabel Banal:

volviendo sola 
con mi carga de arroz
¡la Vía Láctea!
  

Isabel Banal i Xifré (Castellfollit de la Roca, 1963) viu i treballa entre Barcelona i Abella de la Conca. Artista visual,  llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, treballa des de 1990 com a professora a l’Escola Massana Centre d’Art i Disseny. Ha format part de diferents projectes que treballen l’educació des de l’art contemporani. En molts dels seus treballs el blanc és un element important, entés com a espai que origina, singularitza i desplega, i  també com a lloc de silenci i revelació. El curs passat va guanyat la beca de l’Acadèmia d’Espanya a Roma i enguany prepara una exposició amb els treballs realitzats.

Web de l’artista: http://www.isabelbanalx.com/

Exposició Via Lactea a Arts Santa Mònica
Acadèmia de Roma
En residència:
Entrevista en video:

taller recol·lecció
data: dissabte 25 d’octubre del 2014
horari: de 11h a 18h
11h. Trobada Arts Santa Mònica, c/ Rambles 7. Barcelona (metro L3 Drassanes) per fer una visita a l'exposició Via Lactea d'Isabel Banal, comentada per l'artista i les talleristes. Forum a la sala i inici del taller Entremestres. 
Dinar conjunt per conversar: a El 600 de la Pepi (15 euros), i marxa plegades cap a LaBonne, CCDFB, c/ Sant Pere més baix, 7, Barcelona.
15-18h taller amb l'artista a la Sala Obradora de la 3a planta de LaBonneCCDFB, c/ Sant Pere més baix, 7.

inscripcions: entremestres@gmail.com (fins al 24 octubre. Grup màxim 25 persones)
preu:  gratuït (caldrà ingressar 15 euros en compte per pagar el dinar conjunt)
cal portar: Cada participant ha de portar al menys mitja dotzena de diaris i revistes per retallar i també tissores, un quadern per esboços i llàpis.

Organitzen: Assumpta Bassas Vila i Maria José González Madrid, investigadores de DUODA, Recerca de Dones i professores de la Universitat de Barcelona, en col·laboració amb Arts Santa Mònica i LaBonne, Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada