TALLER L'ERRADA. BLANCA CASAS BRULLET


TALLER L'ERRADA
BLANCA CASAS BRULLET

Blanca Casas Brullet. Raté au millimetre près, fotografia en color, 2013, 40 x 30 cm

“M’he equivocat. Què faig? Torna a intentar-ho.” 

Ens agraden les coses ben fetes, ben acabades, ben treballades, però hi ha una idea de perfecció que ens fa nosa i sovint bloqueja la creativitat i l’aprenentatge. El taller de Blanca Casas Brullet vol posar sobre la taula-taller vies possibles per treballar l’errada. La nostra i la d'aquells/es a qui ensenyem a aprendre. Per tal de que “l’esborrall” o “el bunyol” pugui ser assumit com a part del procés, l’artista ens proposa observar-lo i conèixer-lo minuciosament. No es tracta de treballar amb el resultat dels esborralls o dels accidents sinó de refer-los metòdicament. Observar les errades, repensar-les amb les mans, ens pot permetre transformar el temps invertit en allò fracassat en una peça valuosa. No es tracta d’embellir l’errada sinó de recuperar el temps preciós de l’aprenentatge, un temps obert a la recerca, al ritme humà que compassa feina i vida. Una manera de sortejar la piconadora del producte, de cronos i del capital.



Blanca Casas Brullet és l'artista convidada a conduir un nou Entremestres: taller d'artistes visuals i professores. Aquesta vegada el començarem amb una visita de la seva mà a la seva exposició Fer dir, la primera del cicle Blanc sota Negre. Treballs des de l'imperceptible que té lloc des del 28 de gener fins al 2 de març, 2014, a l'espai arxiu de l'Arts Santa Mònica. El taller continuarà amb les inscrites per fer varios exercicis plàstics suggerits per l'artista i rondes de paraules compartides.




Taller L'errada
dates: dissabte 22 de febrer, 2014
horari: 10-18h (a les 10h visita comentada oberta també al públic general)
preu: gratuït (portar 12euros pel dinar conjunt)
cal portar: errors, errades, accidents, bunyols, esborralls, esborranys, etc... (fets en l'escriptura, dibuix, pintura, escultura, impressions, fotografies...) i material personal bàsic per compartir.
inscripcions: cdona@ub.edu (fins el 20 de febrer. Grup màxim 25 persones)
lloc: Arts Santa Mònica. c/ Ramblas 7. Barcelona (metro L3 Drassanes)

Organitzen: Assumpta Bassas Vila i Maria José González Madrid, investigadores de DUODA, Centre de recerca de dones i professores de la Universitat de Barcelona en col·laboració amb Arts Santa Mònica i el Centre Dona i Literatura, UB.



Dissabte 22 de febrer. Taller L'errada a cura de BLANCA CASAS BRULLET.
Arts Santa Mònica, Barcelona